· Promocionar i vetllar per la recerca sobre la radiodifusió a Catalunya per a contribuir a la millora de la qualitat i del creixement del sector.
– Realització de l’Informe anual sobre la Ràdio a Catalunya.
– Execució d’estudis sectorials i projectes de recerca específics.
· Fomentar la coordinació amb altres grups de recerca arreu de Catalunya, l’Estat espanyol o l’estranger per a potenciar l’intercanvi de coneixements i establir projectes de recerca transuniversitaris i multidisciplinaris.
· Fomentar el debat i la trobada de manera constant i regular entre els actors del sector per tal de tractar aspectes específics que influeixen en l’evolució de la ràdio a Catalunya en el seu futur a curt, mig i llarg termini.
– Organització de les futures edicions del Congrés de la Ràdio a Catalunya, de caràcter plurianual, donant continuïtat a les edicions anteriors (1996, 2003 i 2006) d’aquesta trobada científica, acadèmica i professional.
– Realització d’activitats de trobada i debat sobre aspectes concrets del mitjà radiofònic, proposades pel Comitè Científic de l’Observatori, amb la voluntat d’abordar aspectes concrets d’interès pels actors del sector.
· Col·laborar amb altres organismes públics, privats, professionals o acadèmics que realitzin activitats relacionades amb la radiodifusió en l’àmbit local, nacional, estatal i/o internacional.
· L’Observatori de la Ràdio a Catalunya es constitueix com un organisme independent que garanteix la qualitat de la recerca en matèria de radiodifusió a Catalunya.
