Investigadors de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya

Maria Gutiérrez

Maria Gutiérrez

Investigadora

Maria.Gutierrez@uab.cat

Professora titular del departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha impartit assignatures encarades al llenguatge audiovisual i guió als Graus de Comunicació Audiovisual i Periodisme, a més d’altres relacionades amb el Màster oficial del departament i de la mateixa universitat. És membre de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya (l’OBS). Les seves publicacions estan relacionades amb els continguts radiofònics en l’entorn digital, l’audiència juvenil i la comunicació transnacional. La seva activitat investigadora se centra, actualment, en l’ús de les xarxes socials com a espai per a la interculturalitat en el cas dels joves i en l’anàlisi de les sinergies entre l’on air i l’online en les principals emissores radiofòniques espanyoles.

Xavier Ribes

Xavier Ribes

Investigador

Xavier.Ribes@uab.cat

Professor titular de Comunicació Audiovisual i Publicitat. Doctor en Ciències de la Comunicació i llicenciat en Ciències de la Informació (Publicitat i RRPP). Ha impartit assignatures relacionades amb les Noves Tecnologies en les titulacions de Periodisme i de Comunicació Audiovisual i en diversos màsters. Ha estat professor de la Universitat Politècnica de Catalunya i de cursos de postgrau i màsters no presencials organitzats per l’Institut Universitari de Postgrau i la Universitat Oberta de Catalunya, en els quals ha participat, també, com a autor de continguts. Les seves publicacions estan relacionades amb els mitjans electrònics, la interactivitat, la digitalització, internet i la comunicació multimèdia. La seva activitat investigadora se centra, actualment, en l’anàlisi dels principals mitjans de comunicació espanyols online i en l’ús del so a través de la xarxa. És Premi a la Investigació en Comunicació de Masses per la Generalitat de Catalunya.

Sílvia Espinosa-Mirabet

Sílvia Espinosa-Mirabet

Investigadora

silvia.espinosam@udg.edu

Periodista, doctora en Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i coordinadora del Grau de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat de Girona (UdG). Les seves investigacions se centren en tres línies vinculades a la ràdio com a indústria, com a mitjà de comunicació des d’una visió històrica i amb una perspectiva de gènere i com a suport docent per a desenvolupar habilitats i competències. Aquesta especialització és fruit del coneixement del mitjà que té, ja que ha desenvolupat una part de la seva carrera professional a Cadena SER, entre altres mitjans, i en tres universitats públiques catalanes. Ha dirigit el Màster Tesis Grau de cortesia en l’entreteniment radiofònic: el cas del migdia a RAC1 i Catalunya Ràdio i més de 40 Treballs de Final de Grau (UdG). És investigadora activa a la UdG i forma part del Grup d’Estudis sobre Comunicació i Cultura (2014/SGR 01594) i d’ARPA (UdG).

Raul Terol

Raúl Terol

Professor associat
Universitat Politècnica de València

rautebo@upv.es

Doctor en Industrias Culturales y de la Comunicación por la Universitat Politècnica de València, donde en la actualidad es profesor del Grado de Comunicación Audiovisual y del Máster en Comunicación transmedia en el Campus de Gandia, impartiendo las asignaturas de Proceso de Realización Radiofónica y Nuevas narrativas sonoras respectivamente. En lo relativo a investigación Terol ha realizado diversas aportaciones en congresos, así como en publicaciones en revistas y capítulos de libro, sobre el estado actual de la comunicación radiofónica y la presencia del audio en Internet. Al margen de la vertiente académica, Raúl Terol presenta diariamente un espacio radiofónico en la emisora regional 99.9 Valencia Radio, además fundó y fue director de la radio municipal Llosa FM entre 2003 y 2015. En la actualidad, Terol es miembro de la Asociación Española de Investigación en Comunicación (AE-IC), de la Sociedad Española de Periodística (SEP) y de la European Communication Research and Education Association (ECREA).

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist