Professora titular del departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha impartit assignatures encarades al llenguatge audiovisual i guió als Graus de Comunicació Audiovisual i Periodisme, a més d’altres relacionades amb el Màster oficial del departament i de la mateixa universitat. És membre de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya (l’OBS). Les seves publicacions estan relacionades amb els continguts radiofònics en l’entorn digital, l’audiència juvenil i la comunicació transnacional. La seva activitat investigadora se centra, actualment, en l’ús de les xarxes socials com a espai per a la interculturalitat en el cas dels joves i en l’anàlisi de les sinergies entre l’on air i l’online en les principals emissores radiofòniques espanyoles.
Professor titular de Comunicació Audiovisual i Publicitat. Doctor en Ciències de la Comunicació i llicenciat en Ciències de la Informació (Publicitat i RRPP). Ha impartit assignatures relacionades amb les Noves Tecnologies en les titulacions de Periodisme i de Comunicació Audiovisual i en diversos màsters. Ha estat professor de la Universitat Politècnica de Catalunya i de cursos de postgrau i màsters no presencials organitzats per l’Institut Universitari de Postgrau i la Universitat Oberta de Catalunya, en els quals ha participat, també, com a autor de continguts. Les seves publicacions estan relacionades amb els mitjans electrònics, la interactivitat, la digitalització, internet i la comunicació multimèdia. La seva activitat investigadora se centra, actualment, en l’anàlisi dels principals mitjans de comunicació espanyols online i en l’ús del so a través de la xarxa. És Premi a la Investigació en Comunicació de Masses per la Generalitat de Catalunya.
Periodista, doctora en Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i coordinadora del Grau de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat de Girona (UdG). Les seves investigacions se centren en tres línies vinculades a la ràdio com a indústria, com a mitjà de comunicació des d’una visió històrica i amb una perspectiva de gènere i com a suport docent per a desenvolupar habilitats i competències. Aquesta especialització és fruit del coneixement del mitjà que té, ja que ha desenvolupat una part de la seva carrera professional a Cadena SER, entre altres mitjans, i en tres universitats públiques catalanes. Ha dirigit el Màster Tesis Grau de cortesia en l’entreteniment radiofònic: el cas del migdia a RAC1 i Catalunya Ràdio i més de 40 Treballs de Final de Grau (UdG). És investigadora activa a la UdG i forma part del Grup d’Estudis sobre Comunicació i Cultura (2014/SGR 01594) i d’ARPA (UdG).
Doctor en Industrias Culturales y de la Comunicación por la Universitat Politècnica de València, donde en la actualidad es profesor del Grado de Comunicación Audiovisual y del Máster en Comunicación transmedia en el Campus de Gandia, impartiendo las asignaturas de Proceso de Realización Radiofónica y Nuevas narrativas sonoras respectivamente. En lo relativo a investigación Terol ha realizado diversas aportaciones en congresos, así como en publicaciones en revistas y capítulos de libro, sobre el estado actual de la comunicación radiofónica y la presencia del audio en Internet. Al margen de la vertiente académica, Raúl Terol presenta diariamente un espacio radiofónico en la emisora regional 99.9 Valencia Radio, además fundó y fue director de la radio municipal Llosa FM entre 2003 y 2015. En la actualidad, Terol es miembro de la Asociación Española de Investigación en Comunicación (AE-IC), de la Sociedad Española de Periodística (SEP) y de la European Communication Research and Education Association (ECREA).